Omdat ik enorm geïnteresseerd ben in LinkedIn en het fenomeen influencers heb ik een aantal interviews gedaan met actieve LinkedIn gebruikers. In deze vlog ben ik in gesprek met Robert Wierda.

Robert Wierda is adviseur duurzame energie, daarnaast actief LinkedIn gebruiker en aangesloten bij GrowLarge en Linfluencers. De geheime tip van Robert is dat je niet alleen veel moet delen, je moet ook veel posts van andere LinkedIn gebruikers liken en leuke commentaren geven. Als je veel geeft dan krijg je ook veel terug. De goede verhouding is volgens Robert zo’n 80% geven en slechts 20% vragen.
De ultieme post van Robert had maar liefst 2 miljoen views. Het was een grappig artikel over Facebook en erg herkenbaar voor de lezers.
Een andere tip van Robert is dat je de links naar bijzondere posts voor jezelf ergens moet opslaan. Bijvoorbeeld door de link te kopiëren naar een Word bestand of aan je favorieten toe te voegen. De post blijft namelijk voor eeuwig op LinkedIn staan, maar je kunt ze na een poos niet meer terugvinden in je eigen profiel.

Bekijk hier het profiel van Robert: https://www.linkedin.com/in/robertwierda