Omdat ik enorm geïnteresseerd ben in LinkedIn en het fenomeen influencers heb ik een aantal interviews gedaan met actieve LinkedIn gebruikers. In deze vlog ben ik in gesprek met Robbert Schuringa.

Hij is dol op LinkedIn. Eerder was hij al actief op Facebook, Twitter en Instagram, en nu dus ook op LinkedIn. Volgens hem liggen er veel kansen op dit platform. Hij studeert communicatie en is gek op het aanwakkeren van discussies. Hij loopt stage bij ‘Omdenken’ en hij beheert daar de social media. Hij bereikt 100 duizenden mensen per dag, tot zelfs een miljoen met een post.
Zijn tip voor het goed gebruiken van LinkedIn is dat het zonder ‘moeten’ moet zijn. Je moet het leuk vinden. Geef voordat je vraagt en deel veel. Geef informatie en tips aan anderen.
Hij is aan het disrupten met social media en besteed er elke dag een aantal uren aan. LinkedIn is geen banenmarkt maar een echt social media platform waar je mooi met gelijkgestemden kunt sparren. Je leert er veel van, je leert presenteren.