Omdat ik enorm geïnteresseerd ben in LinkedIn en het fenomeen influencers heb ik een aantal interviews gedaan met actieve LinkedIn gebruikers. In deze vlog ben ik in gesprek met Ginger Lebbink.

 


Als groot LinkedIn fan ben ik in gesprek met een van de grondleggers van de influencers op LinkedIn. Ginger is gestart met een van de eerste Nederlandse influencer agencies op het platform LinkedIn. Flink aan het pionieren, hij is nu twee jaar actief op LinkedIn.

 

Een post over een interview van de oprichter van de Stint bij praatprogramma Pouw was met 1,6 miljoen views zijn best bekeken post. De tip van Ginger voor LinkedIn is het gebruiken van een stuk tekst met hashtags, dus zonder video, pdf’s of foto. Het liefst een long read met 1.300 karakters.

 

Ook gaat Ginger in op de omstreden term ‘Influencer’. Hij heeft hier een erg uitgesproken mening over. Hij vind de ophef belachelijk, hij heeft het idee dat het woord influencer als scheldwoord wordt gezien. Enerzijds hebben veel mensen er een hekel aan, maar tegelijkertijd komen er ook veel aanvragen binnen.

 

Bekijk hier het profiel van Ginger op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/gingerlebbink/